Protecția datelor personale

Societatea A&B Royal Factory SRL  (în cele ce urmează „MagazinulDeCosmetice.ro“), operatorul magazinului online www.magazinuldecosmetice.ro, declară că toate datele personale (în cele ce urmează „datele”) sunt considerate strict confidențiale și sunt tratate în conformitate cu prevederile legislative în vigoare, în domeniul protecției datelor cu caracter personal.

Securitatea datelor dvs. personale reprezintă o prioritate. Acordăm o atenție adecvată problematicii privind datele personale și protecția acestora. În cadrul acestor Principii de prelucrare a datelor personale (în cele ce urmează „Principiile”) veți găsi informații cu privire la tipul datelor personale colectate, titlul de drept privind prelucrarea acestora, scopul folosirii acestora, durata de arhivare și persoanele cu acces la aceste date. În cadrul Principiilor vă informăm și în legătură cu drepturile dvs. privind domeniul prelucrării datelor dvs. personale.

 

1.     Ce fel de date personale sunt supuse prelucrării?

În cazul în care apelați la serviciile magazinului nostru online sau ale unităților noastre (adică magazine și puncte de desfacere), prelucrăm diferite tipuri de date personale ale dvs.

 • 1.1. În cazul în care efectuați o achiziție

Cele mai frecvente date puse la dispoziția noastră sunt cele obținute prin intermediul formularului de comandă a produselor sau a altor servicii, din cadrul paginilor noastre de internet. Este vorba, în principal, despre datele necesare încheierii și îndeplinirii contractului de vânzare.

Aceste date sunt necesare satisfacerii comenzii dvs. și pot fi împărțite în următoarele categorii:

  1. Date de identificare, adică numele și prenumele, eventual C.U.I. și C.I.F, în cazul achiziției pe firmă;
  2. Date de contact, adică adresa de e-mail, adresa de corespondență, adresa de facturare, numărul de telefon, contactul bancar și informațiile privind plata.
  3. Date care apar pe durata existenței contractului – adică produsele achiziționate, volumul serviciilor prestate și segmentul clientului.
 • 1.2. În cazul în care efectuați o înregistrare

În cazul în care doriți să beneficiați de avantajele contului de client, este necesară înregistrarea prealabilă în cadrul paginii noastre de internet. Contul de client este protejat prin intermediul parolei alese de dvs., la care nu avem acces. În cazul pierderii parolei, nu suntem în măsură să vă oferim parola sau să generăm o parolă nouă, la cererea dvs.

În cadrul contului, beneficiați de acces nelimitat la datele dvs. personale și la o eventuală modificare a acestora. În cadrul contului, aveți posibilitatea de a vedea istoricul comenzilor efectuate de dvs., al produselor achiziționate și al comenzilor nefinalizate. Prin intermediul contului de client, aveți posibilitatea de a salva datele cadrului de plată, de a administra furnizarea newsletter-elor și așa-numita listă wishlist, în cadrul căreia puteți salva produsele dvs. preferate.

În cazul în care aveți calitatea de membru al magazinului online MagazinulDeCosmetice.ro, prelucrăm următoarele date personale ale dvs.:

  1. Date de identificare, adică numele și prenumele, eventual C.U.I. și C.I.F, în cazul achiziției pe firmă;
  2. Date de contact, adică adresa de e-mail, adresa de corespondență, adresa de facturare, numărul de telefon, contactul bancar și informațiile privind plata;
  3. Date demografice deduse din configurarea și din comportamentul dvs. pe web, adică date privind sexul, data nașterii și limba preferată
  4. Date de acces, adică numele de utilizator și parola. Nu avem acces la parola reală.
  5. Date care apar pe durata existenței contractului – adică produsele achiziționate, volumul serviciilor prestate și segmentul clientului.
 • 1.3. În cazul în care sunteți un beneficiar al informațiilor comerciale

Aveți posibilitatea să primiți din partea noastră informații comerciale privind produsele asemănătoare cu cele achiziționate la noi. Puteți refuza primirea acestor informații, prin intermediul link-ului pentru dezabonare, aflat în partea de jos a fiecărui e-mail ce conține aceste informații. În cazul în care aveți cont de client, dezabonarea de la primirea informațiilor este posibilă de asemenea prin intermediul contului dvs.

În cazul în care sunteți un client înregistrat, puteți primi informații comerciale și prin intermediul mesajelor SMS sau al notificărilor push, din cadrul aplicației nostre pentru dispozitive mobile. Puteți primi notificări push ce conțin informații comerciale, precum și pe Facebook, respectiv pe Messenger. Această prelucrare este în conformitate cu Principiile de prelucrare a datelor personale, din cadrul rețelei sociale date. Primirea informațiilor prin intermediul acestor canale poate fi refuzată în orice moment.

În cazul în care sunteți un beneficiar al acestor informații, prelucrăm următoarele date ale dvs.:

  1. Date de identificare, adică prenumele;
  2. Date de contact, cu ajutorul cărora este posibilă comunicarea cu dvs., adică adresa de e-mail, dacă sunteți membru al magazinului online MagazinulDeCosmetice.ro și numărul de telefon;
  3. Date demografice deduse din configurarea și din comportamentul dvs. pe web, adică date privind sexul și limba preferată.
 • 1.4. În cazul vizitării paginii noastre de internet sau în cazul în care creați un conținut în cadrul acesteia

În cazul vizitării paginii noastre de internet, pe parcursul acesteia colectăm diferite informații, de ex. adresa dvs. IP, configurarea browserului și a limbii preferate, paginile de internet accesate și durata vizitei. Monitorizăm în continuare traseul dvs. în cadrul paginilor de internet și link-urile accesate, pentru a putea adapta cât mai bine conținutul și a vă putea oferi produsele și conținutul pe care le veți aprecia.

În cadrul vizitei la paginile noastre de internet, în browserul de internet folosit de dvs. și în echipamentul dvs., introducem și apoi citim fișiere cookies, aspect care face obiectul unui capitol separat în cadrul acestor Principii.

În afara fișierelor cookies, prelucrăm și date privind comportamentul dvs. pe web, adresa dvs. IP, datele puse la dispoziție de browserul dvs. – adică rezoluția, sistemul de operare al echipamentului dvs., inclusiv versiunea acestuia și configurarea limbii.

Suntem în măsură să vă conectăm, de asemenea, cu rețele de socializare, inclusiv înregistrarea automată în cadrul contului dvs. la rețelele sociale date. În scopul acestei conexiuni, în principal cu privire la mesajele pe blog, folosim așa zisele plugin-uri sociale, adică taste de informare cu ajutorul cărora aveți posibilitatea de a distribui conținutul în cadrul contului dvs. În urma conexiunii în cadrul rețelelor sociale și al altor pagini de internet, pot fi afișate oferte personalizate și publicitate cu adresă, care fac trimitere la paginile noastre de web.

Pentru a vă atrage mai mult în lumea beauty, vă oferim posibilitatea de a fi activ în cadrul paginilor noastre de internet și de a crea conținuturi, cum ar fi recenziile privind produsele achiziționate și beneficiile oferite de acestea sau comentarii referitoare la mesajele noastre de pe blog. Pentru a putea participa la crearea acestei lumi, nu este necesară existența unui cont de client. Aceste postări ale dvs. pot fi însoțite de numele și de prenumele dvs., în cazul în care vor fi introduse în cadrul formularului. Dvs. aveți responsabilitatea privind conținutul introdus și activitatea în cadrul paginilor noastre de internet, motiv pentru care vă rugăm să nu puneți la dispoziție date personale, care nu doriți să fie accesibile publicului larg.

Paginile noastre de internet pot conține trimiteri la alte pagini web, pe care le considerăm practice și care ar putea furniza informații utile. Am dori să vă atragem atenția asupra faptului că aceste pagini ar putea fi în proprietatea și în exploatarea altor societăți și organizații, care vor prelucra datele în conformitate cu Principiile de securitate și protecție a datelor personale proprii. Societatea noastră nu deține niciun control cu privire la această prelucrare și nu poartă răspunderea cu privire la informațiile, la materialele, la produsele sau la serviciile conținute în aceste pagini de internet sau accesibile prin intermediul acestora.

 • 1.5. În cazul în care ne veți contacta prin linia clientului sau prin rețelele de socializare

În cazul în care veți decide să contactați serviciul nostru de asistență pentru clienți prin intermediul telefonului sau al e-mailul-ui, procedăm în principal la prelucrarea înregistrării convorbirilor telefonice, care sunt monitorizate, precum și la înregistrarea comunicațiilor prin e-mail.

În cazul în care ne veți contacta cu privire la solicitarea dvs., prin intermediul paginii noastre sau al contului din cadrul rețelelor de socializare alese, prelucrarea datelor dvs. personale este realizată în exclusivitate în conformitate cu Principiile de prelucrare a datelor personale ale societății care este operatorul rețelei de socializare respective.

 • 1.6. În cazul în care veți configura atenționarea cu privire la monitorizarea disponibilității

În cazul în care produsul de care sunteți interesat nu este disponibil, vă oferim posibilitatea de a configura monitorizarea disponibilității acestuia. În momentul în care produsul dat va intra în depozit, vă vom informa prin intermediul unui mesaj la adresa de e-mail furnizată, adresă care va face obiectul prelucrării noastre.

 • 1.7. În cazul în care ne veți acorda o evaluare pe portalurile de evaluare

După livrarea produselor, puteți primi o solicitare cu privire la evaluarea acestora și a satisfacției dvs., prin intermediul portalului de evaluare selectat. Apreciem orice feedback, depinde însă de dvs. dacă veți proceda la a ne acorda o evaluare. În cazul efectuării unei astfel de evaluări, procedăm la prelucrarea și la furnizarea următoarelor date partenerilor respectivi:

  1. Date de contact, adică adresa de e-mail care servește la trimiterea cererii de evaluare;
  1. Date apărute pe timpul duratei contractului, adică produsele achiziționate.
 • 1.8. În cazul în care veți participa la concursul pentru consumatori

Prin intermediul paginilor noastre sau al profilurilor din cadrul rețelelor de socializare selectate, organizăm pentru dvs. concursuri atractive, la care puteți participa și ale căror reguli pot fi găsite aici. Anunțarea câștigătorilor poate fi publică, ceea ce înseamnă că, pe pagina noastră sau în cadrul profilului din rețeaua de socializare selectat, putem face publice anumite date personale ale câștigătorului. Orice fel de activitate sau de comunicare cu noi prin intermediul rețelelor de socializare, ca și prelucrarea datelor dvs. personale respectă Principiile de prelucrare a datelor personale ale societății care este operatorul rețelei de socializare respective.

În cazul în care veți participa la concurs, procedăm la prelucrarea următoarelor date personale:

  1. Date de identificare, adică numele și prenumele;
  2. Date de contact, adică profilul dvs. în cadrul rețelei de socializare sau adresa de e-mail; în cazul unui câștig, în scopul furnizării acestuia, adresa, adresa de corespondență, adresa de facturare și numărul de telefon.
 • 1.9. În cazul în care veți participa la o testare pentru utilizator sau la un alt eveniment organizat

În cazul în care veți participa la programul de testare pentru utilizator, procedăm la prelucrarea următoarelor date:

  1. Date de identificare, adică numele și prenumele;
  2. Date de contact, adică adresa dvs. de e-mail și numărul de telefon;
  3. Înregistrarea sistemului de camere video, adică fața dvs. filmată

Organizăm pentru dvs. diverse promoții și evenimente, în cadrul cărora procedăm la prelucrarea următoarelor date:

  1. Date de identificare, adică numele și prenumele, eventual C.U.I. și C.I.F.;
  2. Date de contact, adică adresa dvs. de e-mail și numărul de telefon.

În cadrul fiecărei promoții, vă vom oferi informații cu privire la prelucrarea datelor dvs. personale.

 

2.      Care este scopul prelucrării datelor dvs. personale?

 • 2.1. Achiziționarea unor produse și a unor servicii

Procedăm la prelucrarea datelor dvs. personale, în principal în scopul îndeplinirii contractului de vânzare, pentru a putea prelucra comanda dvs. trimisă prin intermediul paginilor noastre de internet, al aplicației mobile sau al liniei de client și pentru livrarea produselor. Adresa de e-mail și numărul de telefon servesc pentru confirmarea comenzii, furnizarea confirmării de primire a plății, trimiterea facturii electronice, apoi pentru informarea continuă cu privire la starea comenzii dvs. și, eventual, pentru alte informări privind comanda respectivă.

 • 2.2. Contul de client

În cazul în care sunteți un client înregistrat, procedăm la prelucrarea datelor dvs. personale în scopul îndeplinirii contractului de membru al magazinului online MagazinulDeCosmetice.ro, adică administrarea contului dvs. de client, în cadrul căruia oferim diferite beneficii.

 • 2.3. Ofertele de marketing

Vă trimitem informări comerciale privind produse asemănătoare cu cele achiziționate de la noi. Aveți posibilitatea de a refuza, în orice moment, primirea acestor informări, prin intermediul link-ului pentru dezabonare aflat în partea de jos a fiecărui e-mail ce conține aceste informări. În cazul în care sunteți un client înregistrat, vă trimitem informări comerciale și prin intermediul mesajelor SMS sau al notificărilor push, din cadrul aplicației noastre mobile. Puteți recepționa notificări push și pe Facebook, respectiv pe Messenger. Acest mod de prelucrare respectă Principiile de prelucrare a datelor personale ale rețelei de socializare respective.În cazul în care vă veți dezabona de la primirea acestor informări comerciale, vom înceta să folosim datele dvs. de contact electronice în acest scop.

 • 2.4. Adaptarea și crearea conținutului, asigurarea unei exploatări mai bune a paginilor de internet

Dorim să adaptăm conținutul informărilor și să livrăm produse în funcție de interesul dvs. Din acest motiv, folosim datele personale colectate în scopul personalizării conținutului și a ofertei, pe paginile noastre de internet. Ofertele de marketing afișate pot fi selectate în baza altor informații obținute despre dvs. pe parcurs, în funcție de datele de contact și de cele demografice, de articolele preferate, precum și de celelalte date legate de folosirea paginilor noastre de internet. Nu procedăm la o prelucrare complet automatizată, care ar produce efecte juridice în ceea ce privește drepturile dvs.

Procedăm la prelucrarea datelor privind comportamentul dvs. pe paginile noastre de internet, ceea ce ne permite să obținem informații în baza cărora avem posibilitatea de a îmbunătăți continuu paginile de internet, astfel ca acestea să fie pentru dvs., în calitatea de utilizator, cât mai atrăgătoare. Datele dvs. personale pot fi prelucrate și în scopul efectuării diferitelor statistici, precum monitorizarea vizitatorilor sau măsurarea eficienței publicității, la fel ca și pentru testarea noilor funcționalități ale paginilor noastre de internet sau ale aplicației mobile. Datele privind comportamentul dvs. în cadrul web-ului sunt importante și ca prevenție împotriva atacurilor îndreptate asupra paginilor noastre de internet.

Pe paginile noastre de internet aveți posibilitatea de a crea un anumit conținut. În cazul în care decideți să scrieți o recenzie privind produsele achiziționate, noi prelucrăm datele dvs. personale în scopul pregătirii și al afișării acestei evaluări. În cazul în care vă veți implica în discuție prin articolele de pe blogul nostru și veți scrie un comentariu, prelucrăm datele dvs. personale în scopul prelucrării și al afișării acestui comentariu.

 • 2.5. Serviciul de asistență pentru clienți și comunicarea

Ne străduim să îmbunătățim continuu oferta serviciului nostru de asistență pentru clienți, pentru a putea răspunde cât mai repede la solicitările dvs.; pentru a oferi aceste servicii, avem nevoie de datele dvs. personale, în scopul prelucrării cererii dvs. sau al eliminării unor probleme posibile, din cadrul procesului de îndeplinire a contractului de vânzare sau a contractului de membru al magazinului online MagazinulDeCosmetice.ro. În cazul în care ne veți contacta telefonic, vom proceda la înregistrarea acestei convorbiri, în scopul îmbunătățirii calității serviciilor noastre, în urma unei atenționări prealabile.

Datele personale colectate sunt folosite și pentru comunicarea cu dvs. și adaptarea individuală a acesteia. Vă putem contacta, de exemplu, prin telefon, prin e-mail, prin aplicația mobilă sau în alt fel, pentru a vă aduce aminte de faptul că aveți produse în coșul cu cumpărături sau ca să vă ajutăm cu finalizarea comenzii dvs. În continuare, pentru a vă comunica starea actuală a cererii dvs., a comenzii sau a reclamației, eventual pentru a solicita de la dvs. informații suplimentare aferente. De asemenea, putem să vă atenționăm asupra faptului că este nevoie să efectuați o acțiune necesară pentru menținerea contului dvs. de utilizator în stare activă.

 • 2.6. Notificarea privind disponibilitatea produselor

În cazul în care veți activa funcția de monitorizare a disponibilității produselor lipsă, în momentul intrării în depozit a acestora vă vom informa prin intermediul unui mesaj trimis la adresa de e-mail specificată de dvs.

 • 2.7. Evaluarea satisfacției pe portalurile de evaluare

În legătură cu achiziția, puteți obține și o cerere de evaluare, prin intermediul portalului de evaluare selectat. În acest caz, scopul prelucrării este cercetarea satisfacției.

 • 2.8. Concursurile pentru consumatori

În cazul deciziei de a participa la concursurile organizate de noi, prelucrăm datele dvs. personale în scopul participării la acesta și, în cazul unui câștig, pentru a anunța publicul larg, precum și pentru a vă contacta.

 • 2.9. Testarea utilizatorilor și organizarea unor promoții

În cazul în care veți participa la programul de testare a utilizatorilor, vom prelucra datele dvs. personale în scopul testării unei funcționalități noi sau actuale a sistemelor noastre.

În cazul în care veți participa la o promoție organizată de noi, vom prelucra datele dvs. personale în scopul planificării, al realizării și al evaluării promoțiilor organizate.

 • 2.10. Îmbunătățirea serviciilor

Folosim datele dvs. personale în scopul îmbunătățirii serviciilor și a sistemelor noastre, inclusiv al introducerii unor noi funcționalități. Vom prelucra datele dvs. personale și în scopul de a adopta hotărâri justificate, prin utilizarea unor analize rezumat și a business inteligence, în baza interesului nostru legitim, care decurge din libertatea în afaceri și constă în necesitatea îmbunătățirii continue a serviciilor, cu scopul de a avea succes în competiția economică. Pentru a asigura protecția drepturilor și a intereselor dvs., vom folosi în acest scop datele personale, date care vor fi în cea mai mare parte anonimizate.

 • 2.11. Protecția, securitatea și soluționarea disputelor

Datele dvs. personale pot fi prelucrate, de asemenea, pentru a asigura protecția și securitatea clienților noștri și a sistemelor, în scopul exercitării drepturilor și al revendicărilor legale, la identificarea și la prevenirea fraudei, la soluționarea litigiilor sau la îndeplinirea acordurilor reciproce. Putem, de asemenea, să prelucrăm datele dvs. personale și în scopul unor eventuale controale din partea organelor publice.

 

3. Care este baza legislativă a prelucrării datelor personale?

Datele personale sunt prelucrate în volume și în scopuri diferite, așa cum am specificat la art. 1 și 2 de mai sus, adică:

a) Fie fără acordul dvs., în virtutea îndeplinirii contractului, al îndeplinirii îndatoririlor legale sau al intereselor noastre legitime;
b) În baza acordului dvs.

Modurile de prelucrare care pot fi efectuate fără acordul dvs. decurg din scopul stabilit pentru prelucrarea dată și din calitatea prin care vă raportați la noi – dacă sunteți numai un vizitator al paginilor noastre de internet, dacă veți achiziționa sau dacă vă veți înregistra. Poate avea loc prelucrarea datelor dvs. personale și în cazul în care aveți calitatea de adresat al produselor sau al serviciilor comandate, în cazul în care comunicați cu noi sau în cazul în care veți vizita magazinul nostru.

 • 3.1. Îndeplinirea contractului de vânzare și a contractului de membru al magazinului online MagazinulDeCosmetice.ro

În cazul în care veți achiziționa, respectiv veți trimite o comandă către noi, este propus contractul de vânzare, care intră în vigoare prin acceptarea propunerii sub forma livrării produselor comandate. Pentru a fi capabili să satisfacem acest contract de vânzare, eventual un alt contract cu privire la produse sau la servicii, avem nevoie de o mare parte a datelor dvs. personale introduse prin intermediul formularului de comandă. Datele concrete prelucrate în acest caz sunt specificate la art. 1, alin. 1 și 5.

În cazul în care vă veți înregistra la noi, vom proceda la prelucrarea datelor dvs. pentru a putea administra contul dvs. de client. Contractul, care stă la baza prelucrării noastre, ia naștere prin crearea contului dvs. de client. În cazul anulării contului, adică încetarea contractului de membru al magazinului online MagazinulDeCosmetice.ro, în conformitate cu condițiile comerciale aferente, vom înceta să prelucrăm aceste date personale în acest scop. Datele concrete prelucrate în această situație sunt specificate la art. 1 alin.2.

 • 3.2. Îndeplinirea îndatoririlor legale

Noi trebuie să ne îndeplinim anumite îndatoriri, stabilite de normele legislative. În cazul în care datele dvs. personale sunt prelucrate în baza îndeplinirii acestor îndatoriri, nu avem obligația de a obține acordul dvs. în acest sens. În baza acestei reglementări legislative, prelucrăm datele dvs. de identificare și de contact, precum și datele cu privire la comenzile dvs. Datele concrete prelucrate în acestă situație sunt specificate la art. 1 alin.1.

 • 3.3. Acordul

În scopul furnizării informărilor comerciale prin intermediul e-mail-ului, avem posibilitatea de a prelucra datele dvs. personale în baza acordului dvs. În conformitate cu acest acord, datele sunt prelucrate în cazul în care nu există o prelucrare în baza interesului legitim sau în baza îndeplinirii contractului de membru al magazinului online MagazinulDeCosmetice.ro. Aveți dreptul de a retrage, în orice moment, acordul dvs. cu privire la primirea informărilor comerciale. Datele prelucrate în această situație sunt specificate la art. 1 alin. 3.

Solicităm acordul dvs. și în cazul în care planificați publicarea unei recenzii cu privire la produsele achiziționate sau a unui comentariu pe blog, configurarea monitorizării disponibilității sau participarea la testarea pentru utilizatori sau la o altă promoție. Și în aceste cazuri aveți dreptul de a vă retrage, în orice moment, acordul. Datele prelucrate în această situație sunt specificate la art. 1 alin. 4, 7 și 10.

 • 3.4. Interesul legitim

Prelucrăm datele dvs. personale și în baza interesului legitim, în scopul de a îmbunătăți și de a adapta serviciile furnizate, de a afla dacă soluționarea comenzii dvs. a fost realizată spre satisfacția dvs. și de a propaga mai eficient produsele și serviciile furnizate. Este vorba, în principal, de acele date care sunt specificate la art. 1 alin. 4 și 5.

În baza interesului legitim, care constă în marketing direct, avem dreptul de a furniza informări comerciale cu privire la produse asemănătoare cu cele achiziționate la noi. Aceasta numai cu condiția ca dvs. să fiți de acord cu o asemenea prelucrare. În cazul în care aveți calitatea de client înregistrat, vă furnizăm informări comerciale în baza îndeplinirii contractului de membru al magazinului online MagazinulDeCosmetice.ro. Datele prelucrate în această situație sunt specificate la art. 1 alin. 3.

Interesul nostru legitim constă, de asemenea, în protejarea revendicărilor legale, în evidența internă și în controlul furnizării adecvate a serviciilor noastre. În această situație, procedăm la prelucrarea tuturor categoriilor de date personale specificate la art. 1.

Interesul nostru legitim este și trimiterea cererii de evaluare a achiziției, efectuate prin intermediul portalului de evaluare selectat sau de evaluare a concursurilor pentru consumatori organizate de noi. Datele prelucrate în această situație sunt specificate la art. 1 alin. 8 și 9.

 

4.      Cui transmitem datele personale?

Datele dvs. personale sunt prelucrate, în principal, pentru scopuri proprii, în calitatea de administrator al acestora, ceea ce înseamnă că noi stabilim scopurile amintite mai sus, pentru colectarea datelor dvs. personale, stabilirea mijloacelor de prelucrare și realizarea corespunzătoare a acestora.

Punem la dispoziție datele dvs. personale partenerilor noștri, numai în cazul în care acest lucru este necesar pentru îndeplinirea contractului de vânzare, de ex. în scopul asigurării plății sau a transportului, pentru continuarea contractului de membru al magazinului online MagazinulDeCosmetice.ro, în baza interesului legitim sau în cazul în care v-ați exprimat acordul prealabil privind predarea mai departe a datelor dvs.

Punem la dispoziție datele dvs. personale operatorilor noștri care, bineînțeles, respectă condițiile legale privind protecția datelor personale. Acești operatori prelucrează datele dvs. personale în conformitate cu instrucțiunile noastre, fără ca, prin prelucrare, să aducă atingere drepturilor dvs. Cu acordul dvs., putem pune la dispoziție datele dvs. personale și rețelelor de socializare sau operatorilor instrumentelor de marketing, pentru afișarea unei publicități cu adresă pe alte pagini de internet.

 • 4.1. Categorii de beneficiari

Avem dreptul de a pune la dispoziție datele dvs. personale următoarelor persoane:

  • Societăți care asigură servicii de plată, în scopul prelucrării plăților în baza comenzii dvs., adică a îndeplinirii contractului de vânzare;
  • Societăți de transport, în scopul livrării produselor sau a serviciilor comandate de dvs. și al soluționării reclamațiilor, inclusiv al rezilierii contractului de vânzare;
  • Furnizori de produse sau centre de service, în legătură cu reclamațiile privind produsele sau serviciile comandate;
  • Parteneri care asigură distribuirea informărilor comerciale, care sunt obligați să respecte principiul confidențialității, astfel încât datele dvs. personale nu pot fi folosite pentru alte scopuri;
  • Operatori ai unor instrumente de marketing, care ne ajută la personalizarea ofertelor și a conținutului;
  • Rețele de socializare, în cazul în care comunicați cu noi prin intermediul acestora sau distribuiți conținutul cu ajutorul plugin-urilor sociale;
  • Furnizori de instrumente pentru comunicarea serviciului clienți cu dvs., eventual cu call-center-ul extern;
  • Parteneri care asigură sondaje privind satisfacția clienților;
  • Furnizori de tehnologii și furnizori de servicii cloud;
  • Reprezentanți juridici sau financiari, instanțe de judecată, în vederea prelucrării documentelor fiscale, în scopul recuperării unor datorii sau din alte motive care decurg din îndeplinirea obligațiilor noastre legale;
  • Organe publice în cazul exercitării drepturilor noastre (de ex. poliția).

În cazul folosirii datelor dvs. personale de către persoane terțe, în cadrul intereselor legitime proprii, nu ne asumăm responsabilitatea cu privire la aceste prelucrări. Astfel de prelucrări respectă în mod exclusiv Principiile de prelucrare a datelor personale ale societăților și ale persoanelor respective.

 • 4.2. Furnizarea datelor în afara UE

În cadrul punerii la dispoziție a datelor dvs. personale operatorilor noștri, în anumite situații aceasta poate avea loc în țări terțe, care nu sunt membre ale Uniunii Europene și care nu asigură un nivel corespunzător al protecției datelor personale. Această furnizare va fi realizată numai cu condiția ca operatorul nostru să se oblige să respecte clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeană, clauze care pot fi găsite aici.

 

5. Care este durata de prelucrare a datelor personale și care este modul de securizare a acestora?

 • 5.1. Durata de prelucrare

Prelucrăm datele dvs. personale, în principal, pe durata valabilității relației noastre contractuale, adică a contractului de vânzare sau a contractului de membru al magazinului online MagazinulDeCosmetice.ro. Aceste date personale, necesare îndeplinirii tuturor îndatoririlor noastre, fie că este vorba despre îndatoriri ce decurg din contractul încheiat între noi sau din normele legislative general valabile, avem obligația de a efectua prelucrare pe durata stabilită de normele legislative existente sau în concordanță cu acestea. De ex. în cazul documentelor fiscale emise de noi, în calitate de administrator, avem îndatorirea de a păstra informațiile cu privire la dvs. cel puțin timp de 10 ani de la emiterea acestora.

Prelucrăm datele personale, în principal, pe durata valabilității relației contractuale, adică a contractului de vânzare sau a contractului de membru al magazinului online MagazinulDeCosmetice.ro. În afară de aceasta, prelucrăm datele personale și pentru o perioadă strict necesară pentru îndeplinirea corespunzătoare a tuturor îndatoririlor noastre, ce decurg din contractul încheiat și din normele legislative general valabile. De ex., în cazul documentelor fiscale emise de noi, avem îndatorirea de a păstra informațiile cu privire la dvs. cel puțin timp de 10 ani.

În cadrul îndeplinirii cererilor dvs. și al furnizării unor servicii de calitate pentru clienți, vom prelucra datele dvs. personale de la începutul relației noastre contractuale, inclusiv timp de 1 an de la expirarea perioadei de garanție a produselor achiziționate, pentru soluționarea eventualelor litigii.

În cazul în care comunicați cu noi prin intermediul serviciului pentru clienți, vom păstra timp de 2 ani datele personale obținute prin comunicare, inclusiv înregistrările convorbirilor monitorizate.

În cazul exprimării acordului privind furnizarea informărilor comerciale, acest acord este valabil pe o perioadă de 4 ani sau până la momentul anulării acestuia. De asemenea, în cazul exprimării acordului privind notificările referitoare la disponibilitatea produselor monitorizate, acest acord este valabil până la momentul trimiterii informației privind disponibilitatea, cel mult pe o perioadă de 1 an sau până la momentul anulării. Acordul cu privire la comunicarea recenziei dvs. asupra produsului este valabil timp de 6 ani sau până la momentul anulării acestuia. În cazul în care creați un conținut în cadrul postărilor noastre pe blog, acordul exprimat prin comunicarea comentariului dvs. referitor la această postare este valabil timp de 2 ani sau până la anularea acestuia. În cazul în care decideți să participați la testări pentru utilizatori sau la alte promoții organizate de noi și vă exprimați acordul dvs., vom prelucra datele dvs. personale, inclusiv eventualele înregistrări ale camerelor de luat vederi sau alte înregistrări audiovizuale, timp de 1 an sau până la anularea acestora.

În cazul în care participați la concursuri organizate de noi, vom prelucra datele dvs. personale timp de 1 an. 

În celelalte cazuri, durata de prelucrare a datelor dvs. personale decurge din scopul prelucrării sau este specificată de normele legislative obligatorii, din domeniul protecției datelor personale. După expirarea termenelor stabilite pentru prelucrare, datele dvs. personale sunt șterse în mod automat.

 • 5.2. Securizarea

Datele dvs. personale obținute și prelucrate sunt furnizate către noi în formă codificată; în scopul acestui transfer folosim sistemul de codificare SSL (secure socket layer). Acest sistem asigură faptul că, în cadrul comunicării dintre browserul dvs. și serverul nostru, datele dvs. personale sunt în siguranță. Paginile noastre de web și celelalte sisteme cu care lucrăm sunt securizate împotriva pierderii și a distrugerii acestora, cu ajutorul unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, apoi împotriva accesului persoanelor neautorizate la datele dvs. personale, a modificării sau a distribuirii acestora.

Îmbunătățim continuu această securizare, cu precizarea că, și în ceea ce privește operatorii noștri, solicităm confirmarea concordanței sistemelor folosite de aceștia cu GDPR.

În cazul în care vă înregistrați, accesul în contul dvs. de client este posibil numai prin introducerea parolei alese. Nu avem acces la parola dvs., deoarece este salvată în formă codificată, care nu poate fi decodificată nici de către noi.

Dorim să vă avertizăm să nu furnizați datele dvs. de înregistrare unor persoane terțe. După încetarea activității în cadrul contului dvs. de client, se recomandă deconectarea, în special în cazul în care folosiți echipamentul împreună cu alte persoane. Nu ne asumăm răspunderea cu privire la violarea parolei dvs., cu excepția situației în care am fi produs noi această încălcare.

 

6. Cum folosim fișierele cookies?

Folosim de asemenea fișiere cookies pentru buna funcționare a paginilor noastre de web, ca oferta noastră să fie relevantă, atrăgătoare și plăcută din punct de vedere al utilizatorului. Pentru a putea utiliza cookies, este necesar ca acestea să fie acceptate de către browserul de internet folosit. Paginile noastre de internet funcționează și fără cookies, dar în măsură limitată, cu imposibilitatea de folosire a unor funcții de bază.

Cookies reprezintă un instrument standard pentru salvarea informațiilor cu privire la folosirea paginilor de internet.

Cookies sunt fișiere de text mici, care iau naștere automat, cu ocazia fiecărei vizitări a unei pagini de internet și care sunt salvate în cadrul browserului utilizat de dvs., pe calculatorul, pe telefonul inteligent sau pe alt echipament al dvs. Datorită unor cookies, avem posibilitatea de a interconecta activitățile dvs. pe paginile noastre de internet, până la momentul închiderii browserului. Odată cu închiderea ferestrei browserului, cookies vor fi șterse în mod automat.

Alte cookies vor rămâne în browserul sau pe echipamentul dvs. pe durata stabilită, reactivându-se la fiecare vizită a paginilor noastre de internet. În afară de cookies, folosim de asemenea pixeli de urmărire – imagini mici, invizibile pentru utilizatorul obișnuit, care funcționează pe un principiu asemănător cu cel al cookies-urilor. Perioada de păstrare a fișierelor cookies în cadrul browserului sau al echipamentului dvs. depinde de configurarea acestora și a browserului dvs. Datele obținute prin filierele cookies vor fi păstrate pe o perioadă maximă de 1 an.

 • 6.1. Ce fel de filiere cookies folosim?

Fișierele cookies utilizate pe paginile noastre de web pot fi împărțite în 2 categorii:

  • De scurtă durată, așa numitele „session cookies”, care vor fi șterse imediat după încetarea vizitării paginilor noastre de internet;
  • De lungă durată, așa numite „persistent cookies”, care vor rămâne în cadrul browserului sau a echipamentului dvs. pe o perioadă stabilită sau până la momentul în care vor fi îndepărtate în mod manual.

De asemenea, fișierele cookies pot fi împărțite după funcție:

  • Esențiale, cookies tehnice și funcționale, cu importanță pentru funcția de bază a paginilor de internet. Fără aceste cookies nu ați putea introduce elemente în coșul cu cumpărături, trimite comanda sau efectua înregistrarea în contul dvs. de client.
  • Analitice, care ajută la mărirea confortului utilizatorului paginilor noastre de internet, fiind în folosul utilizatorilor. De asemenea, ne permit să analizăm performanțele diferitelor canale de vânzare.
  • De re-marketing, folosite pentru a personaliza conținutul reclamelor și a le ținti în mod adecvat.

Utilizăm fișierele cookies amintite în scopuri precum:

  • Funcționarea corespunzătoare a coșului de cumpărături, astfel încât să fie posibilă finalizarea cât mai simplă și mai rapidă a comenzii dvs.
  • Memorarea datelor de conectare, astfel încât să nu fie necesar ca acestea să fie introduse în mod repetat.
  • Adaptarea cât mai bună a paginilor noastre de internet la cerințele dvs, datorită monitorizării fluxului, a mișcării dvs. în cadrul paginilor de internet și a funcțiilor folosite de dvs.
  • Identificarea informațiilor cu privire la reclamele vizitate, pentru a putea evita, pe viitor, afișarea unor reclame pentru produse care nu prezintă interes.

Unele fișiere cookies, împreună cu conținutul acestora, pot colecta informații care pot fi folosite ulterior de părți terțe și care, de ex., sprijină în mod direct activitățile publicitare (așa zisele „cookies pentru părți terțe”). De ex., informațiile cu privire la produsele achiziționate pe paginile noastre de internet pot fi afișate de agenția de publicitate, în cadrul afișării și al adaptării banner-elor publicitare pe paginile de internet accesate de dvs. Aceste cookies sunt în formă anonimizată pentru persoanele terțe și, conform acestor date, nu este posibilă identificarea dvs.

6.2. Cum pot fi limitate fișierele cookies?

Configurarea folosirii fișierelor cookies face parte din browserul de internet folosit de dvs., cu precizarea că browserele acceptă în configurarea lor inițială aceste cookies. Fișierele cookies pot fi refuzate prin intermediul browserului dvs. de internet sau pot fi limitate la tipurile selectate de dvs. Prin aceasta veți limita însă și funcționarea paginilor noastre de internet și nu veți avea posibilitatea de a folosi din plin funcțiile oferite de noi, inclusiv înregistrarea în cadrul contului dvs. de client.

Eventual, aveți posibilitatea de a folosi regimul anonim al browserului, care nu împiedică în totalitate folosirea cookies-urilor, dar asigură o anonimizare mai bună a acestora și nu salvează istoricul paginilor de internet vizitate.

Informațiile cu privire la posibilele configurări ale opțiunilor preliminare privind fișierele cookies pot fi găsite la link-ul specificat mai jos sau în cadrul altor documentații ale browserelor de internet:

Un instrument eficient pentru gestionarea fișierelor cookies este disponibil și pe site-ul https://www.youronlinechoices.com/ro/.

 

7. Care sunt drepturile dvs. și cum pot fi exercitate?

La fel cum noi avem drepturi și îndatoriri în domeniul prelucrării datelor dvs. personale, și dvs. aveți drepturi care pot fi exercitate. Dintre acestea amintim următoarele:

 • 7.1. Dreptul la acces

Aveți dreptul de a solicita în mod gratuit informații privind prelucrarea datelor dvs. personale – ce fel de date sunt prelucrate, în ce scop și pentru ce perioadă, care este sursa datelor obținute și care sunt persoanele care vor avea acces la aceste date. Conform dreptului la acces, puteți solicita trimiterea datelor prelucrate, în format structurat de mașină și lizibil. Vom genera cu plăcere o copie, după confirmarea identității dvs.; este suficient să trimiteți solicitarea dvs. la adresa de e-mail a Persoanei autorizate pentru domeniul protecției datelor personale (în cele ce urmează „Persoana autorizată”) [email protected].

 • 7.2. Dreptul la corectare

În cazul în care constatați că datele dvs. personale prelucrate sunt incorecte sau incomplete, aveți dreptul de a solicita corectarea acestora. Vom proceda cu plăcere și fără întârzieri nejustificate, la corectarea sau la completarea acestora. Va fi suficient să trimiteți solicitarea dvs. la adresa de e-mail a Persoanei autorizate [email protected].

 • 7.3. Dreptul la ștergere

În anumite cazuri, puteți apela la dreptul dvs. de ștergere a datelor dvs. personale prelucrate. Datele dvs. personale vor fi șterse sau anonimizate, fără întârzieri nejustificate. Acest lucru nu se aplică datelor personale necesare îndeplinirii îndatoririlor noastre legale și care fac obiectul păstrării acestora, în conformitate cu normele legislative (de ex. soluționarea unei comenzi formulate) sau  pentru protecția intereselor noastre legitime. Eliminarea datelor dvs. personale are loc și în cazul în care aceste date nu vor mai fi necesare pentru scopul dat sau în cazul în care salvarea acestor date personale este imposibilă, datorită altor cauze stabilite de legislație. Ștergerea datelor dvs. personale poate fi solicitată de la Persoana autorizată prin intermediul adresei de e-mail  [email protected].

 • 7.4. Dreptul la limitarea prelucrării

În anumite cazuri, puteți apela la dreptul dvs. privind limitarea prelucrării datelor personale prelucrate. Aveți posibilitatea de a solicita ca datele dvs. personale identificate să nu mai facă obiectul unei prelucrări viitoare, pe o perioadă determinată. Pentru limitarea prelucrării datelor dvs. personale, puteți apela la Persoana autorizată, prin intermediul adresei de e-mail [email protected].

 • 7.5. Dreptul la transfer

Aveți dreptul de a obține de la noi toate datele personale furnizate și prelucrate în baza acordului dvs. Datele personale vă vor fi furnizate în format structurat de mașină și lizibil. Vom genera datele în acest format; este suficient să trimiteți o solicitare la adresa de e-mail a Persoanei autorizate [email protected].

 • 7.6. Dreptul de formulare a contestației împotriva prelucrării

Aveți dreptul de a formula o contestație împotriva prelucrării datelor personale în baza interesului nostru legitim. În cazul în care este vorba despre o prelucrare în scop de marketing, vom renunța la prelucrarea datelor personale, fără întârzieri nejustificate. În celelalte cazuri, vom proceda în acest fel după o evaluare repetată a intereselor noastre legitime și a drepturilor și a motivelor dvs. Contestația împotriva prelucrării poate fi comunicată printr-o solicitare trimisă pe adresa de e-mail a Persoanei autorizate [email protected].

 • 7.7. Dreptul la formularea unei plângeri

Exercitarea drepturilor și a procedurilor amintite mai sus nu limitează, în niciun fel, dreptul dvs. la formularea unei plângeri adresate organului de supraveghere competent. Puteți apela la acest drept în special în cazul în care aveți o suspiciune cu privire la faptul că datele dvs. personale sunt prelucrate în mod neautorizat sau în contradicție cu normele legislative general valabile. Persoana competentă pentru soluționarea plângerilor din partea clienților este Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, cu sediul în B-dul Magheru 28-30, Sector 1, București.

 

8. Puteți să ne contactați

În cazul unor întrebări, unor comentarii și unor solicitări cu privire la aceste Principii de prelucrare a datelor dvs. personale, puteți să vă adresați în orice moment Persoanei autorizate în domeniul protecției datelor personale, prin intermediul adresei de e-mail [email protected] Cererea dvs. va fi soluționată fără întârzieri nejustificate, în maxim 30 de zile. În situații excepționale, în special datorită complexității cererii dvs., avem dreptul de a prelungi acest termen cu alte două luni. Veți fi informat în cazul unei astfel de prelungiri și cu privire la motivarea acesteia.

Puteți să ne contactați, de asemenea, la adresa sau la linia pentru clienți specificate în subsolul acestor Principii.

Contact:           

A&B Royal Factory SRL
C.U.I: 39325172
NR Reg.Com/an: J23/2085/2018
Adresa: str Independentei nr 9,oras Pantelimon,jud Ilfov.
BANCA: LIBRA BANK
CONTUL: RO 62 BREL 0002 0017 4511 0100

Contact telefonic: +40 759 777 771

e-mail: [email protected]